Warning: Use of undefined constant MK_DEV - assumed 'MK_DEV' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r50470soci/romd.socialistmodernism.com/wp-content/themes/jupiter/bbpress/bbpress-functions.php on line 145

Restaurant și Motel Struguraș

 In Commercial and service facilities, Moldova
  • Construit în 1968. Moldgiprostroi. Mozaic: B. Obuh împreună cu M. Burea
  • Built in 1968. Moldgiprostroi. Mosaic: B. Obuh with M. Burea 

Complexul pentru deservirea turiștilor străini și a celor din U.R.S.S. a fost construit în 1968 și inclus până în 1991 în lanțul Intourist. Realizat pe principiul separării funcțiunilor în corpuri independente, cuprindea tot ce e necesar unui motel internațional. Avea un corp de cazare pe trei niveluri cu o capacitate de 200 de paturi și un corp cu două niveluri pentru restaurant, bar, bufet și o terasă spațioasă la etaj, pentru 220 de persoane. Corpurile formează un L în plan și sunt îmbinate cu un foaier generos și o recepție ce deschid calea spre o curte interioară. În anii ’80 complexul a fost reconstruit, zona restaurantului a fost modificată și terasa desființată. Din 2006 a fost preluat de același proprietar ca și Hotelul Național (tot fost Intourist), care l-a lăsat să zacă într-o stare de degradare aproape de ruină.


The complex serving foreign and Soviet tourists was built in 1968 and until 1991 was part of the Intourist hotel chain. Designed according to the principle of separating functions into independent buildings, the complex included all the facilities of an international motel. A 3-storey unit could accommodate 200 guests and the restaurant, bar, buffet and large terrace were hosted in a 220-seat two-storey unit. The two buldings, on an L floorplan, were connected by a generous lobby and a reception opening to an interior courtyard. The complex was rebuilt in the ’80s, when the restaurant area was modified and the terrace closed. In 2006, it was bought by the same owner as the  National Hotel (also an Intourist venue), that left it to decay to a state close to ruin. 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search