Warning: Use of undefined constant MK_DEV - assumed 'MK_DEV' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r50470soci/romd.socialistmodernism.com/wp-content/themes/jupiter/bbpress/bbpress-functions.php on line 145

Hotel Continental

 In Hotels and leisure facilities, Romania
  • Construit în 1971. Architect: Gheorghe Gârleanu
  • Built in 1971. Architect: Gheorghe Garleanu

Hotelul Continental din Timișoara, proiectat de arhitectul Gheorghe Gârleanu, are 12 niveluri și o capacitate de 304 locuri repartizate în 119 camere cu 2 paturi, 16 camere cu 2 paturi cu posibilitate de comunicare, 30 de camere cu un pat și două apartamente. Parterul și mezaninul sunt ocupate de spațiile comune și de un restaurant cu 200 de locuri în sală și 120 pe terasă. La etajul 13 a fost amenajată o terasă semiacoperită cu vedere panoramică. Liniile plasticii exterioare, cu mici elemente preluate de la construcțiile existente de-a lungul bulevardului principal, acuratețea și succesiunea elementelor din beton prefabricat integrează bine clădirea în ambianța generală. Situat în zona centrală a orașului, pe un teren liber, ansamblul încă beneficiază de un cadru urban remarcabil. 


Continental Hotel in Timisoara, designed by architect Gheorghe Garleanu, is 12-storey high and has 304 beds in 119 double rooms, 16 communicating doubles, 30 single rooms and 2 apartments. The ground floor and mezzanine have been designed to accommodate public spaces and a restaurant with 200 seats inside and 120 outside. A semi-covered terrace was fitted on the 13th floor, enjoying a panoramic view. The exterior of the hotel, with elements picked up from buildings on the main avenue, as well as the accuracy and succession of precast concrete elements, perfectly integrate the building in the surroundings. Located in the city center, on a free plot, the ensemble still enjoys a remarkable urban frame. 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search