Warning: Use of undefined constant MK_DEV - assumed 'MK_DEV' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r50470soci/romd.socialistmodernism.com/wp-content/themes/jupiter/bbpress/bbpress-functions.php on line 145

Hotel CASCOM (astăzi Hefaistos)

 In Hotels and leisure facilities, Romania
  • Construit în 1984. Arhitecți: Lucia Vlădescu et al. I.P.J. Constanța
  • Built in 1984. Architects: Lucia Vladescu et al. I.P.J. Constanta 

Pentru a-și asigura locuri de odihnă pentru angajați, Casa de Asigurări Sociale și Pensii din Cooperația Meșteșugărească a construit o casă de odihnă cu restaurant, cu 450 de locuri în camere duble și apartamente, dispuse în două corpuri legate între ele. Partiul a presupus o structură de rezistență în sistem fagure și pereți portanți din beton armat. La parterul corpului de cazare se aflau recepția, saloanele, barul de zi, birourile și legătura spre restaurant, iar la subsol spațiile tehnice și 8 camere pentru personal. Corpul alimentar cuprindea la parter sălile de mese și bucătăria cu anexe. Fațadele corpului de cazare au fost tratate cu panouri prefabricate, în spirit modernist socialist, astăzi colorate strident în albastru.


To provide a vacation venue for employees, the Cooperative Social Insurance and Pension Agency (CASCOM) built a vacation house for 450, with a restaurant and rooms/apartments in two connected buildings. The layout required a honeycomb structure and reinforced concrete loadbearing walls. The ground floor of the accommodation building hosted the reception, lounges, bar, offices and access to the restaurant, while the basement was occupied by technical spaces and 8 rooms for the staff. The ground floor foodservice area included dining halls, the kitchen and annexes. The façades were in precast concrete panels, in socialist modernist style, today colored in a loud shade of blue.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search