Warning: Use of undefined constant MK_DEV - assumed 'MK_DEV' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r50470soci/romd.socialistmodernism.com/wp-content/themes/jupiter/bbpress/bbpress-functions.php on line 145

Complexul Comercial Copou

 In Commercial and service facilities, Romania
  • Construit în 1973. Arhitecți: Gheorghe Tănase, Nicolae Vericeanu, Ovidiu Alexievici
  • Built in 1973. Architects: Gheorghe Tanase, Nicolae Vericeanu, Ovidiu Alexievici

Într-o zonă verde și de promenadă cu tradiție a fost edificat, pe artera principală, 23 August (astăzi Carol I), un complex comercial-cultural, pentru a deservi zona universitară, lipsită de dotări, și pentru a crea frontul străzii opuse Parcului Copou. Ansamblul cuprinde mai multe corpuri cu subsol, parter și etaj și dispunea de unități de produse industrial-alimentare, restaurant și cofetărie, legume fructe, loto, sifoane, oficiu poștal. În același complex se găseau cinematograful cu 500 de locuri, o farmacie și magazinele cooperației meșteșugărești: confecții, încălțăminte, studio fotografic, frizerie, ceasornicărie și spălătorie. Complexul a fost proiectat cu o structură de cadre de beton armat și plăci de beton armat monolit, pentru a permite modificări în compartimentare.


In a green area, a traditional promenade of the city, a commercial complex was built on the main avenue, 23 August (today Carol I), to service the university campus and to define the street front opposite the Copou Park. The complex includes several buildings with basement, ground floor and first floor. It used to include general stores, restaurant, pastry shop, grocery, lottery, soda shop, a post office, as well as a 500-seat cinema, a pharmacy, cooperative stores (photo studio, shoe store, barber shop, watch shop and laundry). The complex was designed on a reinforced concrete rigid frame structure with monolithic reinforced concrete slabs, to allow for flexibility in the layout. 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search